Kemikalier i vardagen

Något som även kan påverka vår hälsa är kemikalier som vi använder i vår vardag. Många vet inte vad de produkter man använder hemma i till exempel städningen innehåller. Flera forskare har tagit fram listor av kemikalier som är skadliga för oss människor. För att undvika att få i dig skadliga ämnen kan du städa med så miljövänliga produkter som möjligt.

Vi är ett företag som tar miljöfrågor på stort allvar och har därför också valt att certifiera oss enligt ISO 14001 standarden i samarbete med certway.se.

En del städfirmor använder sig endast av miljövänglit material och minskar mängden kemikalier i deras städning eller fönsterputsning. Vid exempelvis hemstädning stockholm kan man fråga vad de använder för produkter och om de innehåller skadliga kemikalier. Det är ok att ställa krav på att de endast använder de produkter du önskar i städningen. Det finns även de som har allergier och då anpassas städningen efter detta.

Förutom kemikalier i städprodukter finns även kemikalier i mycket annat. en del saker som har varit mycket prat om på senaste tiden är plastprodukter (allt från leksaker till burkar man värmer maten i micron). Här är det viktigt att till exempel använda plastlådor som är avsedda för matförvaring och inte vilken plastlåda som helst. När det kommer till leksaker är de flesta nyare leksaker av bra sorts plast men det kan vara värt att kontrollera om man köper begagnat eller från nya okända tillverkare.

Även skönhetsprodukter kan innehålla kemikalier som är skadliga för vår hälsa. Framförallt solskyddsprodukter har varit ett omtalat ämne. Här får ni läsa er på och fråga på ert närmaste apotek om råd. Det kan även vara så att man är allergisk  mot de produkter som ska vara naturliga så testa lite först och se hur kroppen reagerar.

Vi får ofta frågor om tandblekning samt om det kan innehålla farliga ämnen? Vårt tips är att välja blekning som är peroxidfri vilket de flesta i Sverige är, men det kan ändå vara värt att dubbelkolla.